Leesbevordering
Leesbevordering
Leesbevordering

Leesbevordering

Leesbevordering
Leesbevordering

"Een boek is als een venster om je blik op de wereld te verruimen en als een spiegel waarin je jezelf kunt herkennen"

Bovenstaande uitspraak (vrij vertaald van Dr. Bishop) is onze drijfveer achter onze inzet rondom leesbevordering. Vanaf het eerste moment dat kinderen hun voet over de drempel zetten van onze school hopen wij ze mee te kunnen nemen in een wereld van herkenning, verwondering en avontuur. Dit doen wij door kinderen kennis te laten maken met verschillende boeken en tekstsoorten, door veel voor te lezen en tijd in te ruimen om zelf te kunnen lezen.

Boeken, boeken, boeken!!!

Leesbevordering

Schoolbibliotheek

Een gevarieerd aanbod aan boeken vinden wij belangrijk! Daarom zorgen wij voor een rijk scala aan boeken in onze schoolbibliotheek. Kinderen mogen hier boeken lenen en in de groep lezen.

Leesbevordering

Kinderboekenzwerfstation

Wij stimuleren de kinderen om thuis te lezen, om ze hierin te steunen en tegemoet te komen hebben wij een Kinderboekenzwerfstation in school. Zo is het voor ieder kind mogelijk om zelf een boek te kiezen, mee te nemen en thuis te lezen. Ons Kinderboekenzwerfstation steunt op donaties. Mocht u thuis de boekenkast opruimen en boeken willen doneren, dan houden wij ons aanbevolen!

Leesbevordering

Inspireren doen we samen!

Wij maken gebruik van de kennis en expertise van Meester Mokka, dè Kinderboekenwinkel van de Achterhoek!

Ook houdt 1 van onze leerkrachten een pagina bij op Instagram en Facebook met de leukste kinder- en jeugdboeken!

We stimuleren de kinderen en ouders om lid te worden bij de plaatselijke bibliotheek. Voor kinderen is dit gratis! De bibliotheek bevindt zich op loopafstand van school.