Rekenkracht
Rekenkracht
Rekenkracht

Rekenkracht

Rekenkracht
Rekenkracht

Naast ons Montessorimateriaal maken wij gebruik van de methode Rekenkracht. Rekenkracht is een methode die is afgestemd op de referentieniveaus voor rekenen. Er wordt zowel in het primair als voortgezet onderwijs mee gewerkt. De kracht van het programma is het leerdoelgericht werken, waardoor de leerstof helemaal aansluit op het niveau van de leerlingen. Het is mogelijk om een programma op maat samen te stellen.

Dit gebeurt door met tussendoeltoetsen voor alle rekenonderwerpen precies te bepalen waar een leerling zich op de leerlijnen bevindt. Met analyseoverzichten wordt vastgesteld waarom de leerling een leerdoel niet beheerst. Vervolgens biedt Rekenkracht lessen met bijbehorende concrete, schriftelijke en digitale oefenmaterialen om aan specifieke leerdoelen te werken.

De nadruk ligt op het ontwikkelen van inzicht en begrip. Dat wordt bereikt door leerlingen vanuit concrete materialen via handige modellen tot formeel rekenen te brengen. Het feit dat er gewerkt wordt vanuit het handelen en concrete materialen, maakt dat het goed samen gaat met het Montessorimateriaal.