• 0314 - 330085
Kunstkracht
Kunstkracht
Kunstkracht

Kunstkracht

Kunstkracht
Kunstkracht

Pro8 zet leerkracht in zijn Kunstkr8!

In september 2016 startten alle leerkrachten van vier van de vijftien Pro8-scholen met het volgen van trainingen in dans, theater, beeldend/techniek of mediacreativiteit.

Onder leiding van bevlogen kunstdocenten ontwikkelden leerkrachten van Dichterbij, Roncalli, Bernardus en Octa al snel eigen lessen en voerden deze uit, gecoacht door de kunstdocent. De daarop volgende maanden ontstonden zo al honderden zelfontwikkelde, nieuwe Pro8-kunstlessen. En dat bleek de kracht van Kunstkr8: leerkrachten maken lessen die aansluiten bij hun eigen inspiratie en (on)mogelijkheden. Kinderen ontmoeten hun leerkrachten en elkaar op een andere manier.

Behalve trainingen en coaching, is het ontwikkelen van visie op het gebied van kunsteducatie een belangrijk onderdeel. Het mag geen ‘eenmalig kunstje’ zijn, zegt één van de schoolleiders. De schoolleiders zijn daarom nauw betrokken bij Kunstkr8 en zorgen ervoor dat kunsteducatie een blijvende plek zal krijgen binnen de school. De deelnemende scholen zijn de ‘vooroplopers’ van Pro8: de ambitie is om voor 2020 alle leerkrachten in hun Kunstkr8 te zetten. 

Ook op De Pas zijn wij in het schooljaar 2018/2019 gestart met het project Kunstkr8!

Kunstkr8 is een samenwerking van Pro8 (Stichting Primair Onderwijs Achterhoek) en de Gruitpoort. Investeerde het bestuur in eerste instantie uit eigen middelen, inmiddels is er vanuit de impulsregeling Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK) een aanvullende subsidie toegekend.